Rocking Planet

Michal Prokop

Pro mnohé kritiky a fanoušky nepřekonatelný zpěvák, který svou plodnou hudební kariéru, jež bývá spojována s kapelou Framus Five a hudebními žánry blues, rock a soul, zahájil už v době vysokoškolských studií v 60. letech. Hudební osobnost s širokým záběrem činností - skladatel, kytarista, moderátor, bývalý politik, je nositelem významných ocenění jako jsou Řád umění a literatury Francouzské republiky (1995), titul nejlepší zpěvák 1. československého Beatového festivalu v Praze (1967) nebo zpěvák roku časopisu Melodie (1988) a držitel několika platinových a zlatých desek.

  • Kolej Yesterday

    Studio version

    Kolej Yesterday

  • Poprvé naposledy

    Studio version

    Poprvé naposledy

  • Blues o spolykaných slovech

    Live version

    Live 60

V roce 2014 se dočkala reedice kultovní deska „Kolej Yesterday“, klenot domácí hudební scény, čítající hity „Blues o spolykaných slovech“, „Bitva o Karlův most“ nebo „Kolej Yesterday“. Album, původně vydané pod značkou Panton v roce 1984, představovalo začátek harmonické spolupráce s již zesnulým klávesistou Petrem Skoumalem, houslistou Janem Hrubým a básníkem Pavlem Šrutem, která pokračovala dvěma studiovými nahrávkami „Nic ve zlým“ a „Snad nám naše děti…“, po němž se Michal Prokop až do roku 2006 odklonil od aktivní umělecké dráhy a koncertoval výjimečně buď v akustickém triu s Janem Hrubým a bluesovým kytaristou Lubošem Andrštem (v této komornější a repertoárově odlišnější podobě koncertují dodnes a v roce 2004 vzešlo z tohoto společného hraní album „Unplugged") nebo v rozšířené podobě Michal Prokop a Friends. V období 90. let až po zmíněný rok 2006 se Michal Prokop v největší míře věnoval dalším oblastem zájmů. Vedle politických aktivit dominovalo moderování vlastního diskusního pořadu Krásný ztráty, vysílaném v České televizi úctyhodných čtrnáct let a za svoji existenci jeho prostřednictvím představil divákům tisíc hostů. Opětovné koncertování a návrat do povědomí posluchačů přišel s albem „Poprvé a naposledy“ pod hlavičkou vydavatelství SONY BMG, které bylo oceněno zlatou deskou. O rok později v roce 2007 získal stejné ocenění záznam koncertu z pražské Lucerny „Live 60“, uspořádaného k autorovým kulatým šedesátým narozeninám. S následujícími lety přibývalo koncertních a autorských aktivit, aby v roce 2010 začal připravovat materiál pro další studiové album, jež neslo název „Sto roků na cestě“, vydaném agenturou Joe’s Garage v roce 2012. To vystoupalo na stupínku ještě výše v porovnání s deskou „Poprvé naposledy" a bylo platinové. Produkce alb však nekončí, protože v roce 2014 vyšel limitovaný dvoudiskový záznam (CD+DVD) Vánočního koncertu Michala Prokopa a Framus Five z pražského divadla Archa, kterým oficiálně a v původních kulisách televizního studia zakončil vysílání pořadu Krásný ztráty, a to ve společnosti významných hudebních hostů, slovenské zpěvačky Jany Kirschner, legendy českého folku, kytaristy a zpěváka Wabiho Daňka a virtuózního kytaristy Lubomíra Brabce. OFICIÁLNÍ WEB: WWW.MICHALPROKOP.CZ

Spolupráce s Rocking Planet

  • 2014PR - Vánoční koncert Michala Prokopa a Framus Five ve Forum Karlín

Máte zájem o další informace nebo chcete navázat spolupráci s umělcem?

Kontaktujte nás

Diskografie

Už je to napořád 2000-2012

LP (kompilace), Supraphon (2016)

Město ER

Reedice LP, Supraphon (2016)

Krásný ztráty Finále

LP, CD+DVD, Joe's Garage (2014)

Kolej Yesterday

Reedice LP, Supraphon (2014)

Sto roků na cestě

LP, Joe's Garage (2012)

Pořád to platí 1968-89

LP (kompilace), Supraphon (2008)

Live 60

Live DVD, SONY BMG (2007)

Live 60

Live LP, SONY BMG (2007)

Poprvé naposledy

LP, SONY BMG (2006)

Unplugged

Live LP, Indies Records (2004)

Holubí dante

Reedice LP, Bonton Music (2002)

Odněkud někam

LP, Sony Music/Bonton (2000)

Snad nám naše děti...

Reedice LP, Sony Music/Bonton (2000)

Nic ve zlým, nic v dobrým

Reedice LP, Bonton Music (1998)

Černý ovce

LP, Sony Music/Bonton (1997)

Kolej Yesterday

Reedice LP, Bonton Music (1997)

Až si pro mě přijdou

Reedice LP, Bonton Music (1996)

Blues in soul

Reedice LP, Sony Music/Bonton (1995)

Až si pro mě přijdou

LP, Panton (1990)

Město ER

Reedice LP, Bonton (1990)

Snad nám naše děti...

LP, Panton (1989)

Nic ve zlým, nic v dobrým

LP, Panton (1987)

Kolej Yesterday

LP, Panton (1984)

Holubí dante

LP, Panton (1980)

Město ER

LP, Supraphon (1971)

Blues in soul

LP, Supraphon (1969)